Om Balto Hundetjenester

Jeg, Lisa, har trent hund i 20 år og har passet og luftet hunder de siste årene. Etter å ha jobbet for andre, ønsket jeg å starte noe eget. Jeg ønsker å drive med hund slik jeg ønsker at andre skal være med mine hunder og slik ble Balto Hundetjenester til. Ja, navnet er inspirert av Steven Spielbergs animasjonsfilm fra 1995 😊

Med en logo hjemmetegnet med blyant på papir, vokste Balto Hundetjenester seg stadig større. Faktisk såpass at det var behov for mer plass og dermed flyttet jeg hele Oslo-avdelingen til en idyllisk plass i Asker. Vi har et inngjerdet område med store gressplener, flere kursplasser og hele 4 mål som hundene kan løpe og leke på. Her passes hunder i et rolig hjem, vi holder kurs, har hundetreff og eventer.

Sommeren 2019 ble Jane med i Balto-teamet. Jane er en strålende og blid dame med en enorm omsorg for både mennesker og dyr. Hun er instruktør hos oss og styrer småhund-avdelingen vår på Dal, hvor hun virkelig står på litt ekstra for å tilrettelegge dagene best mulig for alle som kommer på besøk.

Hvordan trener vi?

Vi trener belønningsbasert med balanse. Og hva vil det egentlig si?

Belønningsbasert trening består av følgende: 
Tilrettelegging – Vi legger tilrette for at hunden skal lykkes mest mulig i å utføre rett adferd.
Positiv forsterkning – Belønning. Vi belønner rett adferd.
Ekstinksjon – Ignorering. Vi sørger for å ikke belønne uønsket adferd.
Forhindring – Vi sørger for at feil adferd ikke utføres.

Dette betyr likevel ikke at vi lar alt være lov. Derav ordet «balanse». Vi lar f.eks ikke hunden hoppe opp på kjøkkenbenken og forsyne seg, eller løpe ut på en trafikkert vei. Om hunden vet at den gjør noe galt, kan vi f.eks komme med en lyd for å få oppmerksomheten, for så å vise hunden hva den skal gjøre istedenfor, som vi da belønner. Vi går ikke til fysisk avstraffelse av hunden.

Vi jobber mye med samarbeidet mellom hund og eier. Vi ønsker at hunden skal tenke selv og utføre oppgavene vi gir den fordi den selv ønsker det. Vi ønsker ikke at hunden skal gjøre det for unngå korreksjon. Både forskning og egenerfaring viser oss at belønningsbasert trening er den foretrukne måten å trene hund på. Ved straffbasert trening minnes hunden ofte straffen bedre enn belønningen. Man kan da ende opp med en usikker og anspent hund, og det vil ikke vi være med på. Vi vil ha glade hunder som stortrives og digger å samarbeide med oss!

Det florerer en jungel av treningsmetoder der ute. Jeg har selv som liten jente stått på kurs og fått høre, med streng tone fra en stolt og respektert trener i uniform, hva som er riktig og hva som er gal måte å trene hund på. Etter mye erfaring med hund, både på hjemmebane og innen flere hundemiljøer, har jeg erfart at det ikke finnes kun én rett og én gal måte å trene hund på. I likhet med oss mennesker, er også hundene forskjellige. Noe som fungerer godt for én hund, er ikke sikkert fungerer for den neste, selv ikke ved samme rase. Noen trenger flere stigetrinn enn andre for å kunne klatre opp stigen til målet. Man må se an selve individet og dets behov.

Med kjærlighet og omsorg, mestring og glede, tålmodighet og forståelse, faste og trygge rammer, skaper vi en trygg og god hverdag for de firbente vennene våre.

 

– Lisa

Samarbeidspartner

Tilbakemeldinger

Som hundeeier i flere tiår, er dette det beste stedet vi har brukt. Vår nåværende hund på snart 11, elsket både Lisa og hennes rutiner fra første stund. Mye lek og tur. De varmeste anbefalinger både fra hund og hundeeiere.
🙏 Takk Lisa, du er et funn!
Jannike
Eier til hund på pass
Veldig bra individuell oppfølging tilpasset våre behov. Fin gruppestørrelse (liten) med veldig god instruktørdekning. Fine og konkrete øvelser med fokus på positiv forsterkning av ønsket atferd som fungerte veldig godt for oss og hunden vår. Som eiere følte vi oss veldig godt ivaretatt og hunden syntes helt åpenbart det var moro! Balto Hundetjenester anbefales!
Jørn-Ivar
Kursdeltaker
Vi var på hverdagskurs med schæferen vår! Lærerikt for hele familien og ikke minst morsomt for hunden med nye utfordringer. Flotte omgivelser og en fin kursplass! 😊
Ingrid
Kursdeltaker
Lisa er den beste hundetreneren i hele Asker. Ingen tvil! Hun er en av veldig få som lærer dere hvordan man gir hunden et bra liv og hvordan man kan få valpen engasjert til å lære, helt uten bruk av straff. Lisa kan disse metodene. Mange andre hundetrenere har gammel kunnskap og kan ikke lære deg dette! Jeg anbefaler Lisa til alle med hund! Det hun gjør er helt supert, en sann hundehvisker!
Bjørn Erik
Kursdeltaker
Balto Hundetjenester er et godt sted å være for hund og mennesker. I rolige, landlige, hjemmekoselige og trygge omgivelser får hunden en fantastisk dag med lek og moro hvis den er på pass. På kurs får eier de beste råd og tips i samme omgivelser.
Vil anbefale Balto hundetjenester til alle! 😊
Inger-Johanne
Kursdeltaker og eier til hund på pass
Dyktige instruktører, fint kursopplegg og god, individuell oppfølging!​
Martin
Kursdeltaker