Denne studien har tatt utgangspunkt i en stor gruppe konkurranse-aktive agilityhunder, men den er like relevant for hunder som brukes i all type hundesport og høyere aktivitet. Studien ble utført på et stort antall hunder og over lengre tid som gjør at resultatene er representative for mange hundeeiere dere ute som er aktive med sine hunder.
 
745 finske hundeeiere med friske agilityhunder ble fulgt over et år hvor det ble samlet inn data. Hvis hunden utviklet en skade relatert til agility ble hunden tatt ut av studien. Hundene trente 1-2 ganger i uken og deltok i snitt på 2,1 konkurranser i måneden. Gode rutiner for oppvarming før aktivitet og nedtrapping etter aktivitet var godt etablert hos de aller fleste av hundeførerne.
Kun 62% av deltakerne sa at hundene deres fikk regelmessig oppfølging hos fagpersoner for å forebygge skader. Dette er en mye lavere prosent enn man ønsker å se, spesielt fordi det er så mange skader på aktive hunder og mange måter å forebygge det på. 77% av eierne trente styrketrening med sine hunder, men mange utførte øvelsene feil og med for få repetisjoner slik at øvelsene i seg selv ble mindre effektive. Resultatene viste også at hunder som konkurrerte mer, trente mindre og at de hundene som trente mest, konkurrerte minst.
 
Forhåpentligvis fortsetter det å bli mer vanlig og en forventet standard at alle hunder får en regelmessig kontroll av bevegelsesapparatet. I takt med at flere og flere velger å være aktive med sine hunder bør skadeforebygging bli mer og mer viktig for alle hundeeiere.
 
Studien finner du her.

Similar Posts