Ro

Hvorfor er ro så viktig?

Hos mange hunder er det ofte lettere at vi komme nær “på-knappen” enn at vi får trykket på “av-knappen”. Vi kan ofte enkelt gire opp hunden med lek, moro og annen aktivitet, men det er fint om vi også får trent på å roe hunden ned i situasjoner vi trenger at den forholder seg noe roligere. Når hunden er rolig, er det lettere for hunden å tenke klart, ikke stresse og takle situasjoner den kan befinne seg i.

Det er lettere for deg å holde deg rolig om hunden din er rolig. Det er lettere for hunden din å være rolig, om du er rolig. Det er derfor viktig at du selv er rolig og avslappet, puster rolig og ikke tenker for mye når du trener ro.

Jo mer du trener på dette på riktig måte, jo raskere vil hunden roe seg når du setter igang med rotreningen. 

Hva er god rotrening?

Her hos Balto sier vi at god rotrening er når hunden blir litt roligere enn den var i utgangspunktet.

Hvordan trener vi ro?

Det finnes ingen fasit på hvordan du trener ro. I likhet med oss mennesker, er alle hunder forskjellige. Dermed vil man også måtte bruke noe forskjellig fremgangsmåte for å nå målet med de forskjellige hundene. Noen liker å sitte, andre å stå. Noen vil være helt inntil deg, andre lenger unna. Noen roer seg raskere om du prater til dem eller koser med dem, mens andre vil roe seg saktere om du prater, eller bli mer urolig om de blir tatt på.

Eksempel

Oscar liker at jeg sitter ved siden av han, prater rolig og positivt til han og duller med pelsen på brystkassa hans.

Lucas roer seg best om han sitter mellom mine bein mens jeg står, uten at jeg prater til han eller tar på han. Om jeg hadde pratet til eller tatt på Lucas, ville det bare blitt mer stress for han, mer bakgrunnsstøy og mindre til hjelp for han.

Fremover skal du prøve å trene ro flere ganger daglig. Finn ut hva din hund liker i ulike settinger, på ulike steder, ulike tidspunkt i løpet av dagen og føl deg frem derfra. Hunden kan like én ting i en periode og noe annet i en annen periode av livet. Tren ro til du merker hunden blir litt roligere enn det den var i utgangspunktet. Ros hunden rolig, før du avslutter.

I likhet med oss mennesker, er alle hunder forskjellige

Heisann!

Godt å se deg!

Logg inn for å fortsette, eller lag en ny bruker ved å klikke på "Register".

Kontakt

Fyll ut skjemaet under, så vil jeg svare deg så snart jeg kan.