Soveplassen

Sett deg et mål

Hvordan ser du for deg at en natt hos deg skal være når hunden er voksen? Ligger hunden på eget rom eller på ditt rom? I egen seng eller din seng?

Ha i bakhodet at en søt valp i sofa eller seng nå, ikke nødvendigvis er like ålreit om hunden blir stor. Lær gjerne hunden å sove på egen soveplass. Det er lettere å senere få en hund fra sin egen soveplass og opp i din seng, enn å senere lære en hund at den ikke får ligge i sengen din.

Chili sover i sengen og Lucas passer på henne, klar med en leke, til hun våkner.

Legg en plan

For noen går tilvenningen til en ny hverdag veldig lett. Andre kan det ta lenger tid med. For mange valper kan det være skummelt å gå fra en flokk med søsken og mor, til et nytt og fremmed hjem uten søsken og mor rundt seg til enhver tid.

De første dagene etter du har fått valpen i hus, må du gjerne sove ved siden av valpen. Du kan for eksempel ha en madrass på gulvet ved siden av valpens seng, eller sette valpens seng ved siden av sengen din.

Lucas og Ronja liker å sove i samme seng. Helst oppå hverandre. Her har de våknet og er klare for nye eventyr.

Hundens soveplass

La hunden velge hvor den vil sove. Lag soveplasser litt her og der og se hvor valpen velger å legge seg. Mange liker å ligge litt i høyden, så en seng som går litt opp fra gulvet, kan være en god idé.

Når valpen har funnet en soveplass den trives på, er det viktig at den får ro og hvile når den legger seg der. Det kan være lurt å snakke med eventuelle barn i heimen om at vi ikke skal rope på, klappe på eller leke med valpen når den har lagt seg der, men at vi da skal la den være i fred.

Heisann!

Godt å se deg!

Logg inn for å fortsette, eller lag en ny bruker ved å klikke på "Register".

Kontakt

Fyll ut skjemaet under, så vil jeg svare deg så snart jeg kan.