Valpebiting

Lek er fantastisk flott for å bygge et godt samarbeid og gjøre deg mer interessant og gøyal for din hund. Lek kan også brukes som belønning.

Blir valpen for ivrig og biter, napper, hopper eller lignende, er det derimot ikke like gøy for oss å leke med valpen. Ofte når en valp virker som den rett og slett ikke klarer å slutte å bite, er den sliten. I så fall bør den raskest mulig få ro og hvile.
Om den ikke er like sliten, kan du prøve en av disse fire metodene. Bestem deg for én og gjør denne hver gang, med god timing, noen uker fremover. Valpen vil dermed raskere og raskere skjønne tegningen.

Som en robot

Metode 1: Ignorering

Slutt brått å leke med valpen. Stå stille, ikke se på den, ikke snakk til den og ikke ta å den. Vær så uinteressant som du overhodet kan. Som en robot som blir skrudd av, stående helt stille uten en lyd.

Vi ønsker å gi et signal om at “hvis du gjør sånn, så gidder ikke jeg leke med deg”. Det er da viktig at du belønner med én gang hunden snuser i bakken eller et annet sted, snur seg, legger seg, setter seg, eller på annet vis roer seg litt. Belønn ved å gi hunden oppmerksomhet. Kos, klapp og kanskje du også kan ta opp leken igjen, om ikke valpen er for sliten.

Metode 2: Distrahering

Distraher hunden med en leke eller annet den kan bite på, men vær forsiktig så du ikke ender opp med å få mer herjing ved at valpen blir belønnet for å herje.

Metode 3: Fjern deg

Fjern deg selv fra situasjonen ved å brått snu deg og gå din vei, så sant dette ikke girer hunden opp mer.

Metode 4: Fjern valpen

Fjern valpen fra situasjonen ved å legge den i lekegrinden, i buret sitt, eller på et eget rom. Dette bør kun gjøres om rommet i forkant er forbundet med ro, hvile, trygghet og positivitet, så det ikke forbindes med straff, ensomhet eller usikkerhet. Åpne døren med én gang valpen er litt roligere. Om den fortsatt vil ligge der, skal den få lov til det.

Prøv dere frem og se hvilken metode som fungerer best for dere.

Heisann!

Godt å se deg!

Logg inn for å fortsette, eller lag en ny bruker ved å klikke på "Register".

Kontakt

Fyll ut skjemaet under, så vil jeg svare deg så snart jeg kan.