Denne artikkelen er basert på flere ulike studier som har undersøkt effekten av ulike leddtilskudd. Forkalkninger i ledd er en av de vanligste leddproblemene hos hunder, og forekommer i ulik alvorlighetsgrad. Det finnes et hav av produkter i form av tilskudd, oljer og fôr som skal hjelpe hunder med slike leddproblemer. Det kan være vanskelig å vite hva man skal velge, og hvilke ingredienser man evt skal se etter nå man velger et produkt. Her kommer noen tips basert på 3 ulike studier utført mellom 2004 og 2021.

En noe forenklet forklaring på hvordan et leddtilskudd skal fungere er at de skal forsinke utviklingen av ytterligere artroser, eller enda bedre – stoppe utviklingen fullstendig. Bedre leddhelse som sparer leddbrusken, og reduserer eller hindrer inflammasjon. Det finnes flere gode studier hvor man har funnet ut at de forebyggende egenskapene til noen leddtilskudd er gode, fremfor effekten hos hunder hvor det allerede har kommet mye forkalkninger.

De viktigste bestanddelene i et leddtilskudd:

  • Glukosamin
  • Kondroitinsulfat
  • Type 2 kollagen
  • Fiskeolje

Det er viktig å poengtere at ingen leddtilskudd vil være noen mirakelkur, men at det i riktige mengder har god effekt for mange hunder. Det er også svært viktig å sørge for riktig ernæring, jevn kroppsvekt, riktig mosjon og tilrettelegging for den enkelte hund (unngå glatte gulv, hjelpe inn og ut av bil osv.)

Studiene finner du her, her og her.

Similar Posts