Balto Hundetjenester

Hvordan vi ble til

Jeg, Lisa, har trent hund i 20 år og har passet og luftet hunder de siste årene. Etter å ha jobbet for andre, ønsket jeg å starte noe eget. Jeg ønsker å drive med hund slik jeg ønsker at andre skal være med mine hunder og slik ble Balto Hundetjenester til. Ja, navnet er inspirert av Steven Spielbergs animasjonsfilm fra 1995 😊

Med en logo hjemmetegnet med blyant på papir, vokste Balto Hundetjenester seg stadig større. Faktisk såpass at det var behov for mer plass og dermed flyttet jeg hele Oslo-avdelingen til en idyllisk plass i Asker. Vi har et inngjerdet område med store gressplener, flere kursplasser og hele 4 mål som hundene kan løpe og leke på. Her passes hunder i et rolig hjem, vi holder kurs, har hundetreff og eventer.

Sommeren 2019 kom Jane inn. Jane er en strålende og blid dame med en enorm omsorg for både mennesker og dyr. Hun er instruktør hos oss og styrer småhund-avdelingen vår på Dal, hvor hun virkelig står på litt ekstra for å tilrettelegge dagene best mulig for alle som kommer på besøk.

Balto Hundetjenester samarbeider med Robust Rehabilitering og Fysioterapi for Hund og Katt, mange gode leverandører og vi har flere dyktige instruktører med på laget. Du kan lese mer om noen av de vi samarbeider med under fanen “Team Balto”.

Hvordan vi trener

Tilrettelegging – Vi legger tilrette for at hunden skal lykkes mest mulig i å utføre rett adferd.
Positiv forsterkning – Belønning. Vi belønner rett adferd.
Forhindring – Vi sørger for at feil adferd ikke utføres.
Ekstinksjon – Ignorering. Vi sørger for å ikke belønne uønsket adferd.

Vi jobber mye med samarbeidet mellom hund og eier. Vi ønsker at hunden skal tenke selv og utføre oppgavene vi gir den fordi den selv ønsker det. Vi ønsker ikke at hunden skal gjøre det for unngå korreksjon. Både forskning og egenerfaring viser oss at belønningsbasert trening er den foretrukne måten å trene hund på. Ved straffbasert trening minnes hunden ofte straffen bedre enn belønningen. Man kan da ende opp med en usikker og anspent hund, og det vil ikke vi være med på. Vi vil ha glade hunder som stortrives og digger å samarbeide med oss!

Det florerer en jungel av treningsmetoder der ute. Jeg har selv som liten jente stått på kurs og fått høre, med streng tone fra en stolt og respektert trener i uniform, hva som er riktig og hva som er gal måte å trene hund på. Etter mye erfaring med hund, både på hjemmebane og innen flere hundemiljøer, har jeg erfart at det ikke finnes kun én rett og én gal måte å trene hund på. I likhet med oss mennesker, er også hundene forskjellige. Noe som fungerer godt for én hund, er ikke sikkert fungerer for den neste, selv ikke ved samme rase. Noen trenger flere stigetrinn enn andre for å kunne klatre opp stigen til målet. Man må se an selve individet og dets behov.

Med kjærlighet og omsorg, mestring og glede, tålmodighet og forståelse, faste og trygge rammer, skaper vi en trygg og god hverdag for de firbente vennene våre.

 

– Lisa