Online – Plass Fot Bli – 3 Momenter

Steg 3 - Momenter

Når du har et klart bilde av hvordan du vil det skal se ut, skal du begynne å dele inn øvelsen i små deler. Om du ikke vet hvordan eller i hvor mange deler du skal dele opp øvelsen, kan det være en god idé å dele den inn i større deler først, for deretter å dele de store delene i mindre deler der du ser det er nødvendig.

Vi starter med slutten. Sluttposisjonen til øvelsen “på plass” er at hunden sitter ved din venstre fot, i en såkalt “utgangsposisjon”. Ditt ben bør være mellom hundens hode og skuldre.

Lokk hunden mot deg, inn på din venstre side, bak deg og frem, før du lokker ned i sitt uten å si noe. Idet hunden setter seg markerer du dette ved å si belønningsordet eller bruke en clicker, og belønner. Gjenta.

Pass på at du ikke står bøyd over hunden. Si minst mulig, utenom belønningsord og annen ros.

Når dette sitter godt og hvis du vil bruke metode B (inn på høyre, bakom, på plass venstre), kan du begynne å lokke hunden rundt bakom nå. Ha godbiter i begge hender og lokk slik jeg viser i videoen under. Jeg har lagt inn clicker-lyd der jeg markerer.

Ha i bakhodet at dette er midlertidig materiale jeg har slengt sammen nå 🙂 Bedre video, bilder og lyd kommer!

Hvorfor kan vi ikke bare si "sitt"?

Kommandoen “sitt” kan gjelde for å sette seg ned alle andre steder, men å sette seg ved din venstre side, kaller vi nå “på plass”.

Når det ikke går som planlagt

Hunden vil ikke følge godbiten

Hunden hopper

Hunden sitter skjevt

Hunden setter seg med låste bakbein

Om du vil at hunden skal sette seg med låste frambein og rumpa komme etter, fremfor at hunden skal sette rumpa ned og forparten bevege seg etter, kan du bruke et form for platå, som f.eks en liten kasse (avhenger av størrelse på hunden), som du trener på at hunden har forbeina på for så å sette seg, fortsatt med frambeina på den lille kassen. Tren på dette separat, for deretter å ta det med inn i øvelsen “på plass”.

Flere kurs

Kanskje du er interessert i disse kursene

Hundens språk

Hva sier hunden?

Velkommen til en hyggelig helg om hundens språk og kommunikasjon!

Hundens språk

Se kurset

belønningsteknikk

På tide å piffe opp belønningene dine?

Lær om forsterkning, variasjon, stemmebruk, timing og forskjellige belønningsteknikker som kan komme til nytte i din hverdag.

Belønningsteknikk

se kurset